Wat is het kwaliteitsregister?

Het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken is op 1 september 2011 gelanceerd en te vinden op KwaliteitsregisterStopmetRoken.nl. Hier kunt u meer informatie vinden over het aanmelden en registreren in het kwaliteitsregister. Ook kunt u zoeken naar geregistreerde stoppen-met-rokenbegeleiders.

Het kwaliteitsregister is ontwikkeld door het Partnership Stop met Roken en is gebaseerd op de Zorgmodule Stoppen met Roken waarin de norm voor goede zorg bij stoppen met roken is beschreven.

Het register maakt inzichtelijk welke professionals intensieve, bewezen effectieve, stoppen-met-rokenbegeleiding aanbieden en waarborgt de kwaliteit daarvan. Het register is niet van toepassing op de advisering en korte motivering van patiënten, zoals die bijvoorbeeld bij huisartsen onderdeel uitmaakt van hun reguliere zorg.

Professionals die bekwaam zijn in het geven van intensieve begeleiding bij het stoppen met roken kunnen zich aanmelden voor registratie in het kwaliteitsregister.

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de veelgestelde vragen over het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken kunt u vinden via de volgende link: KwaliteitsregisterStopmetRoken.nl/faq

Contact opnemen

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de Helpdesk van het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken:

Tel: 020 – 625 01 46
E-mail: info@kwaliteitsregisterstopmetroken.nl